Přerov: Dvorky v centru se otevřou v neděli úderem třinácté hodiny

09.09.2017 11:39

Přerované si v neděli mohou projít dvorky, užít si program - a pak se setkat u prostřeného stolu a povečeřet s Kainarem

Přerov: Dvorky v centru se otevřou v neděli úderem třinácté hodiny
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Dvorky v centru Přerova, které nejsou běžně přístupné, se otevřou v neděli 10. září úderem jedné hodiny odpoledne. Akce začne v Kainarově ulici, kde návštěvníky čeká venkovní vernisáž výstavy „Třináct kytar“, která je věnována básníku Josefu Kainarovi – přerovskému rodákovi, od jehož narození letos uplynulo sto let. Odtud se zájemci mohou vydat do dvorku s adresou Palackého 23, kde je budou čekat alternativní umělci, poezie, underground, street art i hudební kreace.

Poté si mohou vyšlápnout na Masarykovo náměstí číslo 15, kde je čeká fotopoetický dvorek s výstavou a možností vytvořit si vlastní dílo historickou fotografickou technikou. Z této adresy mohou přejít přímo na „hravý dvorek“ pod zámek – konkrétně do hradebního příkopu vedle letní divadelní scény – kde uvidí loutkové divadlo, textilní hračky, ilustrované knihy a také budou mít možnost se něco přiučit u výtvarných dílen. Pod hradbami se pak mohou těšit na „botanický dvorek“, který přinese ukázky hudby květin, semínkovnu, ale třeba i květomluvu.

Předposlední zastávkou se stane adresa Žerotínovo náměstí 44, kde bude hrát kapela Jazz za bukem a na příchozí čekají výtvarná díla studentů Gymnázia Jakuba Škody, rukodělné dílničky či ukázka dynamické rychlokresby.

Vrata všech dvorků se uzavřou v pět hodin odpoledne a akce bude pokračovat Večeří pro Kainara. V Jiráskově ulici budou prostřeny stoly pro Přerovany, kteří si budou chtít připomenout život a dílo rodáka Kainara. Lidé si mohou koupit kdekoliv v ulici občerstvení (seznam provozoven je uveden níže), sednout si ke stolu a vychutnat nedělní podvečer s programem. Na večeři bude od půl šesté hrát Jazzový orchestr Petra Stojana a o slovo se postarají Richard Pogoda a Čestmír Beťák. U večeře bude rovněž pokřtěna kniha o Josefu Kainarovi.

Večeři s Kainarem podporují tyto provozovny:
Třešinka, nám. TGM 15
Restaurace u Bukáčků, Wilsonova 8
Fukky´ss speciality, Wilsonova 10
Caffe´ Sorriso, Wilsonova 14
Cafe Restaurant Wilson, Wilsonova 14
InCafe, Žerotínovo nám. 41
Aqua Cakes, Žerotínovo nám. 26
Aqua Restaurant, Žerotínovo nám. 26
PeťKafé, Jiráskova 10
Restaurace Městský dům, Kratochvílova 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…