Přerov: Na magistrát nastoupí taxikář. Sveze seniory k lékařům i na úřad

23.02.2017 18:30

Přerovský magistrát zaměstná od dubna řidiče, který bude sedět za volantem takzvaného senior taxi. Rozhodli o tom radní – a to poté, co se nepodařilo ve výběrovém řízení podepsat smlouvu s taxikářem, který měl tuto práci zastávat. Šofér, který bude vozit místní seniory k doktorům, na úřady či na poštu, bude vybrán z řad nezaměstnaných.

Přerov: Na magistrát nastoupí taxikář. Sveze seniory k lékařům i na úřad
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Taxi pro seniory mělo původně fungovat už od února, kvůli potížím s výběrovým řízením jsme museli termín posunout. Jediná změna oproti původnímu plánu je v osobě řidiče, který nebude zvolen z řad profesionálních taxikářů, jak jsme původně předpokládali, ale vybereme si uchazeče z pracovního úřadu, který složí zkoušky pro taxikáře astane se zaměstnancem magistrátu. Vyčlenili jsme pro tento účel spolehlivé auto z vozového parku města,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Na rok 2017 je pro tuto službu vyčleněno zhruba 300 tisíc korun a za dotované peníze budou moci jezdit po Přerově lidé nad 65 let, kteří mají trvalé bydliště ve městě nebo v jeho místní části. Za jednu jízdu, kterou si budou muset předem naplánovat a zamluvit, zaplatí dvacetikorunu. Senior taxi bude fungovat od pondělí do pátku od sedmi hodin ráno do tří hodin odpoledne. „Zatím vše nasvědčuje tomu, že o službu bude mezi seniory zájem, volají nám a zajímají se. Každopádně po roce projekt vyhodnotíme, abychom si ujasnili, jak směřovat dál,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová.

Bližší informace ke službě – včetně mobilního čísla pro objednávky – budou v průběhu března zveřejněny na webových stránkách města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…