Přerov: Zahájena byla virtuální Univerzita třetího věku

22.02.2013 7:34

V úterý 19. 2. 2013 náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín slavnostně zahájil v prostorách Městské knihovny v Přerově, p. o. první semestr virtuální Univerzity třetího věku v Přerově.

Přerov: Zahájena byla virtuální Univerzita třetího věku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Jde o dlouhodobou společenskou aktivitu univerzit podílejících se na seniorském vzdělávání, s cílem zpřístupňovat vzdělávání i těm zájemcům, kteří se z nejrůznějších důvodů nemohou účastnit prezenčního studia U3V na vysokých školách či univerzitách. Virtuální výuka Univerzity třetího věku zahrnuje skupinové přednášky, samostatnou práci, komunikaci s lektorem a další aktivity, kdekoliv kde je dostupný internet. Garantem kursu VU3V je univerzita zapojená do aktivity VU3V. Tato kurz tematicky vytvořila, financovala ho ze svých zdrojů a garantuje jeho odbornou úroveň. Přínosem Virtuální výuky pro seniory je mimo získávání nových poznatků, plnohodnotně stráveného času a vlastního pocitu sebeúcty, úspěšnosti v rodině a u přátel i sociální aspekt – pravidelné setkávání účastníků stejné generace při skupinové výuce, kteří nejen že si mohou společně v kolektivu rozšiřovat své teoretické vědomosti, ale předpokládá se i prostor pro sdílení denních praktických zkušeností, diskusi a neformální rozhovory o dalších tématech, kterými jsou v běžném životě obklopovány. Nedílným pozitivem je pak i nenásilné získání základní počítačové gramotnosti, neboť počítač zde slouží jako prostředek, nikoliv jako cíl. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách: http://www.knihovnaprerov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prerov.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…