Příbram: Motorky a plechovky na náměstí T. G. Masaryka, to je Česká Route 66

11.04.2024 7:17 | Tisková zpráva

V sobotu 13. dubna se příbramské náměstí T. G. Masaryka zaplní automobily a motorkami, v tento den se koná v pořadí devátý přejezd České Route 66.

Příbram: Motorky a plechovky na náměstí T. G. Masaryka, to je Česká Route 66
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Přejezd americké Route 66 je snem mnoha motoristů, ať těch za volantem, nebo za řídítky motorek. Město Příbram má jeden unikát, a to nejkratší silnici s označením 66. Zatímco originál americká Route 66 měří 3940 km, ta naše příbramská, která vede z Příbrami do Milína, měří necelých 8 km.

Právě tato rarita, tedy nejkratší silnice 66 na světě, odstartovala v roce 2012 tradici v podobě organizovaného přejezdu České Route 66. Od tohoto roku se náměstí T. G. Masaryka a jeho okolí každoročně plnilo stovkami motorek a plechovek. Pořádání akce, která byla doplňována programem a zajímavostmi, týkajícími se americké šestašedesátky, přerušila v roce 2020 covidová opatření. V letošním roce se tedy koná návrat v pořádání České Route 66.

Sobota 13. dubna bude dnem, kdy se v Příbrami bude konat obnovená akce Česká Route 66, kterou za podpory města pořádá zapsaný spolek Cowárna. „Jsem opravdu rád, že se k nám Route 66 vrací. Srdečně zvu všechny milovníky motorismu a těším se na setkání,“ uvádí starosta Jan Konvalinka.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Co nás v sobotu čeká

Náměstí T. G. Masaryka a okolí obsadí na čtyři stovky motorek a automobilů, které udělají radost všem příznivcům silných a na našich silnicích mnohdy netradičních strojů. Registrovaní účastníci začnou na náměstí najíždět zhruba kolem 9:00. Připraveno bude nejen občerstvení, ale také zajímavé rozhovory s účastníky a návštěvníky. K dispozici budou stánky s upomínkovými předměty RT66. Na samotný přejezd České Route 66 se účastníci vydají krátce po 14. hodině.

Aktuálně je kapacita registrací aut a motorek naplněna, ale neregistrovaní mají případně přístup od 10:00, a to dle počtu registrovaných aut, která nedorazí.

Akce si samozřejmě vyžádá i určitá dopravní omezení, jako například zákaz parkování v prostorách náměstí, které bude v tento den vyhrazeno pouze pro zaregistrované účastníky akce. Při samotném přejezdu, tedy od 14:15, bude doprava na křižovatkách řízena s tím, že přednost budou mít účastníci akce, jedoucí z náměstí T. G. Masaryka směrem na Milín. Omezení se nedotkne autobusů MHD.

Sobota 13. dubna bude v Příbrami kromě akce Česká Route 66 také dnem, kdy se bude zahajovat turistická sezona. Aby toho nebylo málo, od 21:00 se v Junior klubu koná koncert Eric Clapton Tribute Band – Cliff Stevens Tour 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…