Příští rok může mít Vsetín aktualizovaný územní plán

21.04.2013 19:08

V současné době probíhá příprava aktualizace stávajícího Územního plánu města Vsetína s cílem reagovat na aktuální či výhledové potřeby města a vytvářet i nadále územní podmínky pro jeho další úspěšný rozvoj. Tímto krokem vedení města občanům nejen usnadní uskutečnění jejich plánů, ale každému ušetří desetitisíce korun, které by museli při individuální žádosti o změnu zaplatit.

Příští rok může mít Vsetín aktualizovaný územní plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

 

V současné době probíhá příprava aktualizace stávajícího Územního plánu města Vsetína s cílem reagovat na aktuální či výhledové potřeby města a vytvářet i nadále územní podmínky pro jeho další úspěšný rozvoj.  Tímto krokem vedení města občanům nejen usnadní uskutečnění jejich plánů, ale každému ušetří desetitisíce korun, které by museli při individuální žádosti o změnu zaplatit.
 
Ze zákona je povinností města svůj územní plán aktualizovat každé čtyři roky.
 
„Jelikož se nám termín aktualizace blíží, začali jsme s předstihem projednávat a shromažďovat všechny žádosti, například na změnu využívání pozemků, podněty od občanů a další podklady a studie. Ty budou následně zapracovány do nového návrhu. Kdyby se totiž každá žádost vyhodnocovala zvlášť, bylo by to pro žadatele nesmírně drahé. Jednotlivá změna územního plánu by vyšla na několik desítek tisíc. Složitý proces schvalování by navíc trval stejně minimálně rok. K aktualizaci územního plánu proběhlo jak pracovní setkání se zastupiteli, tak schůzka uvnitř úřadu, právě proto, aby byl v souladu s našimi investicemi a strategickými plány. Rovněž jsme se sešli se vsetínskými podnikateli,“ informovala starostka města Iveta Táborská a pokračovala: „Územní plán je finančně i časové náročná záležitost, projednání s veřejností a dotčenými orgány je rozsáhlé. Územní plán musí být také v souladu jak s krajským územním plánem – Zásadami územního rozvoje, tak s koncepcí (politikou) územního rozvoje České republiky.“
 
Zpráva o uplatňování územního plánu, která bude pokladem pro tuto změnu územního plánu, je zveřejněna na úřední desce městského úřadu Vsetín, a do 9. května k ní může každý uplatnit písemné připomínky.
 
„Jsem ráda, že občané této možnosti využívají a doufám, že ještě do konce uvedené lhůty využijí právě proto, aby mohli své záměry realizovat včas a nemuseli čekat až na příští aktualizaci územního plánu,“ řekla starostka Iveta Táborská.
 
Po zapracování obdržených připomínek a podnětů a zhotovení změny územního plánu bude následovat standardní projednávání podle zákona, opět za účasti veřejnosti a tedy i občanů, projednání v komisích města a orgánech města.
 
„Předpokládám, že do konce příštího roku by nový územní plán mohlo zastupitelstvo města schválit,“ nastínila starostka Iveta Táborská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…