Prostějov: Během půlroku přišlo na svět v prostějovské nemocnici 376 dětí

09.07.2021 6:27

„Nejživějším" měsícem byl únor, kdy se narodilo 75 dětí, naopak nejméně dětí přišlo na svět v dubnu, kdy jich bylo 52.

Prostějov: Během půlroku přišlo na svět v prostějovské nemocnici 376 dětí
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Angelina, Melita, Nermina, Raul, Patricio či Lilly. To jsou některá netradiční jména, která dávali rodiče svým dětem v naší porodnici během prvního pololetí letošního roku,“ sdělila Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko - porodnického oddělení. Naopak v rodných listech se nejčastěji objevovala jména jako Sofie, Natálie, Eliška, Viktorie a u chlapců pak Jakub, Dominik, Štěpán nebo Ondřej. Největším miminkem v prvním pololetí byla holčička narozená přirozenou cestou 6. května, která při výšce 52 centimetrů vážila 4600 gramů.

„Doposud nejstarší letošní maminka měla v době porodu 44 let, naopak nejmladší 15 let. Vůbec největší počet porodů jsem měli letos v pátek 12. února, kdy na našem oddělení přišlo na svět 10 dětí, z toho 7 chlapců,” dodává vrchní sestra s tím, že ve dvou případech maminky porodily dvojčata.

Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…