Prostějov: Budoucích prváků je letos méně

24.04.2017 14:30

Celkem evidujeme 483 žádostí o přijetí k základnímu vzdělání.

Prostějov: Budoucích prváků je letos méně
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Na osmi statuárním městem Prostějovem zřizovaných základních školách evidujeme celkem 615 žádostí o přijetí k základnímu vzdělávání podaných dne 21. 4. 2016.

„Z tohoto počtu podalo žádost o odklad povinné školní docházky 116 zákonných zástupců a některé žádosti byly podány na více škol. Celkem tedy evidujeme 483 žádostí o přijetí k základnímu vzdělání, u nichž by žáci reálně mohli nastoupit do prvních tříd,“ uvedla k propočtům náměstkyně primátorky Ivana Hemerková, která má školství ve svém pracovním referátu. Některé z těchto žádostí jsou žádosti zákonných zástupců s trvalým pobytem mimo území města Prostějova.

Při loňském zápisu se zaevidovalo celkem 639 žádostí o přijetí do prvních tříd. O odklad povinné školní docházky žádalo 85 zákonných zástupců a některé žádosti byly podány na více škol. Celkem bylo evidováno 536 žádostí o přijetí k základnímu vzdělání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…