Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

16.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracejí i studenti gastronomie, kteří zde v minulosti získávali své první pracovní zkušenosti. Čeká je provoz, který klade vysoké nároky na servis.

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Obnovená spolupráce mezi Střední odbornou školou Prostějov a Divadelní restaurací přináší výhody pro středoškoláky, restauraci i město Prostějov, které je provozovatelem tohoto zařízení.

Střední odborná škola Prostějov už 55 let nabízí kvalitní výuku v oblasti obchodu a služeb, v devíti atraktivních oborech se na své budoucí povolání připravuje průměrně 400 žáků. Žákyně a žáci v oboru číšník nyní získali příležitost nabýt potřebnou praxi v inspirativním prostředí Divadelní restaurace, která se nachází uvnitř Národního domu v Prostějově.

„Charakter restaurace, která používá dražší a v Prostějově ne zcela běžné suroviny, je pro naše žáky značně atraktivní“, uvádí ředitelka školy Ing. Mária Zámostná. „Vysoké nároky na servis a podílení se na rozsáhlých akcích rozšíří jejich pracovní kompetence“, dodává.

Obnovená spolupráce mezi školou a restaurací probíhá už od února 2024. Na „place“ se společně potkávají žáci prvních a třetích ročníků a na vše dohlíží a středoškoláky mentorují zaměstnanci školy i restaurace.

„Žáci jsou snaživí a dělají rychlé pokroky”, říká ředitelka Městského divadla v Prostějově Ing. Karin Konzbulová, která má na starosti i provoz restaurace. „Jejich práce zahrnuje přípravu restaurace na polední provoz, obsluhu hostů a plně se zapojují do příprav a realizace společenských akcí.“

Divadelní restaurace měla v minulých letech nestabilní provoz a příliš vysoké náklady. Nakonec ji město, které je jejím provozovatelem, muselo na jaře roku 2023 zavřít. Pro SOŠ Prostějov to znamenalo najít jiné příležitosti pro výuku svých žáků. Díky novému vedení Městského divadla, pod které Divadelní restaurace patří, se do ikonických secesních prostor vrací život.

„Věříme, že Divadelní restaurace naváže na předchozí tradice a zkušenosti a stane se naším významným partnerem při výchově kvalitních a kvalifikovaných pracovníků a pracovnic v oblasti servisu“, poznamenává ředitelka školy Zámostná.

O tom, jak to mladé generaci jde, se návštěvníci mohou přesvědčit ve všední dny od 10:30 do 20 hodin, a to v lichých týdnech. „Vzdělávat novou generaci je pro nás radost a příležitost investice do kvalitního gastronomického personálu v Prostějově“, uzavírá ředitelka Městského divadla Konzbulová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…