Prostějov chce řešit vylidňování centra města

26.03.2024 16:14 | Tisková zpráva

Statutární město Prostějov chce řešit úbytek návštěvníků v lokalitě památkové zóny. Ten mimo jiné vedl k rozhodnutí několika podnikatelů z centra města odejít. Přestože se za na zatím daří nacházet náhradu a samospráva může uvolněné prostory znovu pronajímat, vedení radnice není k současnému trendu lhostejná.

Prostějov chce řešit vylidňování centra města
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Vylidňování centra samozřejmě není pouze prostějovský problém. Potýká se s ním také řada dalších měst. Občané dávají přednost nákupním zónám a v památkové zóně jich ubývá,“ říká primátor František Jura. Město proto chce s místními podnikateli hledat cestu, jak současný trend obrátit. A chce přitom spojit síly právě s živnostníky, kteří v centru působí.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41459 lidí

Už v polovině dubna se proto uskuteční setkání zástupců samosprávy s podnikateli z památkové zóny. Primátor zde chce otevřít dialog na toto téma, který by postupně měl vést k návrhu konkrétních opatření.

„Nabízí se snížení nájmu v prostorách patřících městu. Zvažujeme také možnost umožnit krátkodobé parkování v centru. V úvahu připadá také nějaká forma marketingové podpory, aby lidé věděli, co všechno mohou v centru města nakoupit a vyřídit, jaké jsou otevírací doby provozoven a podobně,“ říká František Jura.

Akce proběhne ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou a město na ní bude prezentovat také služby magistrátu pro podnikatele a rozvojové záměry včetně plánovaných investic.

Setkání s podnikateli se uskuteční v pondělí 15. dubna od 17 hodin ve Společenském domě. Zájemci se na něj mohou přihlásit na webu ZDE. Účast je samozřejmě zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…