Prostějov: Město připravuje efektivní hospodaření se srážkovou vodou

26.12.2019 20:37

Zelenou dostal od radních projektový námět na efektivní hospodaření se srážkovou vodou v areálu Sportcentra DDM, Prostějov a příprava plus podání žádosti o dotaci.

Prostějov: Město připravuje efektivní hospodaření se srážkovou vodou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Obsahem projektového námětu je stavba určená pro zajištění efektivního hospodaření se srážkovou vodou v areálu sportovní haly, to znamená podchycení srážkových vod a jejich odvádění pomocí nové dešťové kanalizace do prostoru navrhované akumulace a vsaků na okraji parčíku. Kromě vsakování srážkových vod je zamýšleno v rámci projektu s jejich dalším využitím pro závlahu parčíku před sportovní halou a jako užitkové vody pro splachování toalet pro veřejnost - po pravé straně od vstupu do haly,“ vysvětlil primátor František Jura.

Předpokládané celkové náklady projektového záměru a současně kalkulované uznatelné náklady jsou ve výši cca 3,51 milionu korun (vč. DPH). S financováním by mohla pomoci dotace.

„Dotace, o kterou budeme žádat Operační program Životního prostředí 2014 – 2020, by mohla dosáhnout výše až 85 procent z celkových způsobilých výdajů, což je zhruba 2, 99 milionu korun a vlastní zdroje by činily 15 procent spoluúčast žadatele, což je něco přes 527 tisíc korun,“ vyčíslil v hrubých obrysech náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že pokud se podaří získat dotační finance, by realizace projektu mohla proběhnout v příštím roce – předpoklad září až listopad 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…