První dítě v kraji se letos narodilo v Chrudimské nemocnici

07.01.2016 8:28

První dítě Pardubického kraje se letos narodilo v Chrudimi. Chrudimskou nemocnici si pro příchod svého prvního potomka vybrali rodiče z Tasovic poblíž Heřmanova Městce.

První dítě v kraji se letos narodilo v Chrudimské nemocnici
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Chlapeček Alex Linhart se narodil deset minut po půlnoci a stal se tak nejen prvním letošním dítětem narozeným v Chrudimi, ale rovnou v celém  kraji.                       Z podobného úspěchu se nemocnice mohla těšit naposledy v roce 2010. Alex přišel na svět s mírami 3310 g a 50 cm.

V prvním dnu roku 2016 se narodilo celkem pět dětí. Prvním dítětem rodičů s trvalým bydlištěm v Chrudimi, a tedy prvním chrudimským občánkem v roce 2016, se stala Eliška Blažková, jež spatřila světlo světa prvního ledna v 16 hodin. Holčička se narodila s mírami 3480 g a 52 cm. Do vínku kromě zajímavého data narození dostala i příspěvěk od města Chrudim ve výši 5 tisíc korun. Maminku dítěte navíc potěšil pamětní list města a kytice z rukou starosty Řezníčka a místostarostů Tejkla a Málka.

Důvěru gynekologicko-porodnickému oddělení Chrudimské nemocnice dalo v loňském roce více než tisíc nastávajících rodičů. Při celkovém počtu 1042 porodů se narodilo 1048 dětí. Porodnice Chrudimské nemocnice tak stále drží úspěšný trend více než tisíce porodů za rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob