První významný tendr znojemské radnice v roce 2012 vyhrála znojemská firma

19.01.2012 11:58

Výběrová komise znojemské radnice se minulý týden zabývala výběrem poskytovatele služeb v oblasti informačních technologií. Členové komise se většinou svých hlasů rozhodli dát přednost domácí firmě BN Soft. Rozhodnutí komise nyní musí schválit městská rada.

První významný tendr znojemské radnice v roce 2012 vyhrála znojemská firma
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Stávající firmě NWS, která byla pověřena pouze přechodnou správou počítačového systému s tím, že se výběrového řízení nebude účastnit, letos v lednu končí smlouva a členové komise se zabývali otázkou, kdo společnost NWS nahradí.

O dvouletý kontrakt v hodnotě přes 4 milióny korun v otevřeném výběrovém řízení usilovaly 3 společnosti. „Ve finále jsme se rozhodovali mezi firmami SKY Soft z Prahy a BN Soft ze Znojma. Nakonec výběrová komise doporučila Radě města uzavřít smlouvu se znojemským dodavatelem,“ sdělil po zasedání výběrové komise starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

„Jsem rád, že se na výběru této společnosti shodla většina zástupců koaličních stran, kteří byli účastni zasedání výběrové komise,“ uvedl Gabrhel. Vedení znojemské radnice by i v budoucnu rádo maximálně využívalo služeb znojemských firem. Podle Gabrhela chce město pokračovat ve snaze podpořit v době krize znojemské firmy, jak zastupitelé deklarovali už při schvalování městského rozpočtu na rok 2012.

„Problém je, že nám evropská legislativa neumožňuje v zadávacích podmínkách zvýhodňovat domácí, tzn. v tomto případě znojemské firmy. Byla by to prý diskriminace a porušení pravidel trhu,“ vysvětlil Gabrhel.

Doporučení výběrové komise nyní musí schválit Rada města Znojma. „Zde nepředpokládám žádný problém. Za prvé jsme se na novém poskytovateli shodli v koalici už jako členové výběrové komise. A za druhé měsíční honorář firmy BN Soft bude podstatně nižší než náklady na chod vlastního IT oddělení, které si město drželo v minulých letech, nebo náklady na přechodného správce počítačové sítě.“

Právě optimalizace nákladů a zkvalitnění práce při správě informačních technologií vedlo vedení města Znojma loni v létě k rozpuštění vlastního oddělení a k rozhodnutí tuto službu outsourcovat.

„Některá média se tehdy snažila za rozpuštěním IT oddělení hledat politické důvody, což byl samozřejmě nesmysl,“ připomněl starosta Gabrhel. Podle odhadů Ing. Ludvíka Hekrleho, předsedy finančního výboru města Znojma ročně město na outsourcingu IT služeb uspoří částku přibližně 2,5 miliónů korun ročně. „Za čtyři roky to je 10 miliónů a za tyto peníze se už dá např. zateplit budova jedné základní školy,“ uvedl závěrem starosta Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…