Prvním jihočeským miminkem roku 2015 je Vojta ze Sezimova Ústí

01.01.2015 11:45

Prvním jihočeským miminkem roku 2015 je Vojtěch Holuš ze Sezimova Ústí, který přišel na svět v nemocnici Tábor, a. s., už pět minut po půlnoci, tedy v 0.05 hodin.

Prvním jihočeským miminkem roku 2015 je Vojta ze Sezimova Ústí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Jeho mamince Aleně Holušové dnes na dálku pogratuloval hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. „Šťastné mamince i prvnímu letošnímu jihočeskému občánkovi přeji především pevné zdraví, hodně štěstí a spokojenosti. Zároveň jsem paní Aleně slíbil, že ji určitě navštívím, jen co se po porodu zotaví. A miminku samozřejmě přivezu dárek od Jihočeského kraje, který ale nebudu dopředu prozrazovat,“ uvedl hejtman Zimola.

Prvním miminkem roku 2015 se v českobudějovické porodnici stala Magdaléna Baštýřová z Borovan. Narodila se v 2:08 hodin a vážila 3450 gramů. Během Silvestra měli porodníci v krajském městě napilno, protože zde proběhlo 13 porodů, z nichž se narodilo 14 dětí (1x dvojčata).

Do 8.30 hodin se na Nový rok nenarodilo ve Strakonicích žádné miminko. Poslední miminko roku 2014 se ve strakonické porodnici narodilo na Silvestra ve 22.17 hodin. „Jednalo se o narození 704-tého dítěte v tomto zařízení, a to při 699 porodech. Pětkrát strakoničtí porodníci rodili dvojčata,“ řekl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

V ostatních nemocnicích v kraji se dosud žádná miminka nenarodila, v Táboře mají od půlnoci už 4 miminka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…