Rada hl. m. Prahy podpořila zavedení změn v městské hromadné dopravě

14.08.2012 18:59

Rada hl. m. Prahy dnes přijala dodatečné informace ke změnám v pražské MHD, které v červnu schválila, a rozhodla se je podpořit. Od 1. září tedy začne v metropoli platit nový systém hromadné dopravy.

Rada hl. m. Prahy podpořila zavedení změn v městské hromadné dopravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Rada posvětila novou rychlejší městskou hromadnou dopravu. Cestování Prahou bude srozumitelnější a spoje pružnější,“ dodává náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Nosek (ODS).

Současné linkové vedení vychází ze stavu v 80. letech, který s drobnými úpravami vydržel až dodnes.  Život v metropoli se však od té doby zásadně změnil a dopravu je nutné přizpůsobit potřebám dnešních cestujících.

„Už bylo nutné dát systému dopravy, který se desetiletí nemělnil, řád. Jsem přesvědčen, že Pražané i lidé, kteří do hlavního města dojíždějí za prací nebo zábavou, změny velmi záhy ocení,“ řekl Josef Nosek.

Změny v MHD mají vytvořit efektivnější systém, který lidem i nadále poskytne na všech trasách kvalitní spojení.  Nově bude jezdit 5 páteřních tramvajových linek s intervalem ve špičce 4 minuty a 38 metrobusových linek s intervalem ve špičce 6-8 minut. Nový systém zároveň zavádí nová přímá spojení, která zatím vůbec neexistovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13:08 Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu.…