Radní Hadrava byl zvolen předsedou Nadačního fondu Bezpečná Praha

14.03.2018 10:03

Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality, bude i v dalším období stát v čele Nadačního fondu Bezpečná Praha. Ten byl zřízen na podporu příslušníkům Integrovaného záchranného systému v hlavním městě Praze a strážníkům Městské policie hlavního města Prahy, kteří při výkonu služby utrpěli újmu na zdraví, případně jejich pozůstalým.

Radní Hadrava byl zvolen předsedou Nadačního fondu Bezpečná Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO na pražském magistrátu Libor Hadrava

„Upřímně mě těší důvěra, kterou jsem tímto obdržel. Projekt Bezpečná Praha považuji za jeden z nejdůležitějších, jemuž se věnuji a o jehož další pokračování jsem se kategoricky zasazoval. Jako bývalý profesionál jsem totiž velmi dobře obeznámen s důsledky, které profese záchranáře, hasiče či policisty s sebou někdy nese, a jak výrazný, neřku-li osudový, dopad může mít na samotné příslušníky záchranných jednotek, ale i jejich rodiny a blízké,“ uvedl Libor Hadrava, který předsednictví fondu vykonává bez nároku na finanční odměnu.

Společně s pražským radním byly dnes Správní radou fondu ve svých funkcích rovněž potvrzeni jeho stávající místopředsedové, ředitel MP Praha Eduard Šuster a pražský lékař, docent Bohuslav Svoboda.

Právě současnému vedení se po řadě nenaplněných pokusů z minulosti podařilo rozběhnout novou etapu nadačního fondu Bezpečná Praha, odsouhlasit změny zakládací listiny, stanovit mu nové vnitřní předpisy a rovněž tak umožnit nové personální obsazení jeho orgánů. Do té doby dlouhodobě stagnující projekt tak mohl začít opětně plnit svou původní a důležitou funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…