Rakovník: Rekonstrukce Tyršova koupaliště pamatuje i na estetično

20.09.2015 16:51

Rada města se již v červnu rozhodla objednat zpracování architektonické studie rekonstrukce Tyršova koupaliště. Jedná se o další krok ke zvelebení daného areálu. Již v loňském roce bylo na Tyršově koupališti investováno do rekonstrukce sociálního zařízení a v roce 2016 je plánováno jeho odkanalizování. Se změnou provozovatele došlo také k dílčím úpravám pro zajištění komfortnějšího provozu v letní sezoně.

Rakovník: Rekonstrukce Tyršova koupaliště pamatuje i na estetično
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Rakovník

Záměrem do budoucna je rozšíření poskytovaných služeb a tudíž celková revitalizace koupaliště, ať už po stránce provozně technické ale i estetické. Daný cíl popisuje právě architektonická studie zpracovaná společností A1, která obsahuje celkový situační výkres, základní řezy územím a detail centrálního prostoru, tedy dnešního pódia a dřevěného halového objektu.

Navržené řešení celkové rekonstrukce

Co se týče možnosti parkování v areálu, je navržena nová zpevněná plocha pro parkování osobních vozidel (8 běžných a 3 invalidní stání), kol a motocyklů (18 stání) a vstup i vjezd do areálu. V blízkosti stávajícího vstupního objektu, který bude ponechán bez větších zásahů, bude zřízeno nové molo pro půjčování šlapadel a lodiček. Dále bude vybudováno při břehu vodní plochy nové dřevěné molo a pod svahem převlékací kabinky, před kterými bude ponechána stávající zeleň, jež umožňuje ležet ve stínu na zatravněné pláži. Stávající chatky v terasovitém svahu budou zachovány. Nově bude umožněno parkování pro chatky cloněné stromy s kapacitou cca 31 míst.

Studie dále navrhuje odstranit zázemí venkovního podia a dřevěné halové stavby. Místo těchto objektů bude realizována nová budova poskytující jednotlivé služby a vyžití pro návštěvníky areálu - občerstvení, možnost pořádání kulturních akcí, jeviště se zázemím pro venkovní amfiteátr, stanoviště plavčíka. Jedná se o stavbu z plochých desek střechy na sloupech s lehkými výplněmi. Zrekonstruovaný objekt sprch a WC bude ponechán pro ubytované návštěvníky areálu, pouze doplněn o druhou budovu umýváren a WC pro návštěvníky koupaliště.

Jako samostatná část je navržen areál lanového parku

Směrem k břehu vodní plochy bude doplněna písčitá pláž pro slunění a koupání včetně možnosti využití atrakcí jako tobogán a skokanský můstek, herní vraky lodí a dětský bazén se stavitelnou hloubkou dna. Plynule bude přecházet v zadní části areálu do ploch přírodního charakteru například travnaté pláže či hřiště pro míčové hry, fitness park a další. Jako samostatná část je navržen areál lanového parku v nivě Lišanského potoka navazující na fitness park.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…