Reakce města Jablonec nad Nisou na tiskovou zprávu o. s. Jablonec bez hazardu

25.06.2014 18:46

O tom, že jablonečtí zastupitelé chtějí město zbavit hazardu není pochyb již od prosince 2011, kdy zastupitelstvo odhlasovalo Obecně závaznou vyhlášku města Jablonec nad Nisou o úpravě provozování loterií a jiných podobných her na území města Jablonec nad Nisou č. 4/2011.

Reakce města Jablonec nad Nisou na tiskovou zprávu o. s. Jablonec bez hazardu
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Tato vyhláška hazard ve městě dále reguluje a omezuje na 49 provozoven heren a kasin uvedených v příloze vyhlášky. Žádné další provozovny od té doby ve městě nevznikly a ty stávající musí ke konci letošního roku, tj. 31. 12. 2014 ukončit svou činnost.

Zastupitelé musí na svém zasedání 26. června 2014 při rozhodování o  referendu, mimo další aspekty, zvážit i náklady na jeho uspořádání k již jasné a vyhláškou potvrzené záležitosti.

Náklady na referendum konané v termínu komunálních voleb jsou 960 tisíc korun.

Jednodenní referendum konané v termínu mimo komunální volby by stálo cca 385 tisíc korun.

Rozdíl činí více než půl milionu korun. Důvod je prostý. Podle ministerstva vnitra se nesmějí směšovat náklady na volby (platí stát) a referendum (platí město).

Musí být dvě komise, všechen materiál (urny, zástěny atd.) musí být také dvakrát, v těch počtech 49 okrsků to vychází na poměrně značné peníze. Navíc mohou být odlišné i náklady na personální zajištění volebních komisí – pokud se referendum koná zároveň s volbami, musí být stejně dvoudenní jako volby, běžné referendum je ze zákona jen jeden den. Pro administraci referenda je rovněž třeba vyčlenit a zaplatit další lidi, což rovněž zvyšuje náklady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…