Roudnice nad Labem: Údržbu zeleně převzaly zahradní služby Vykrut

08.02.2021 20:51

Odbor životního prostředí dosud zajišťoval celoroční údržbu ploch zeleně ve vlastnictví města Roudnice nad Labem ve spolupráci s firmou Veselka. V únoru tento úkol po dvou dekádách nově přebírají zahradní služby Vykrut.

Roudnice nad Labem: Údržbu zeleně převzaly zahradní služby Vykrut
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Běžná údržba plošné zeleně není jen pravidelné sečení parků, zatravněných ploch na sídlištích či zelených pásů v komunikacích. Patří k ní např. i úklid listí, řez a tvarování živých plotů, vysekávání podrostů, řez a kácení stromů nebo náhradní výsadba na městských pozemcích.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Při těchto i dalších činnostech jste na veřejných místech mohli v uplynulých letech pravidelně potkávat známé tváře roudnické zahradnické ?rmy Veselka. Po letech však z  loňského výběrového řízení s lepší nabídkovou cenou vítězně vyšly VYKRUT zahradní služby a.s. Od tohoto měsíce tak starost o městskou zeleň o celkové ploše více než 50 hektarů přebírá tento nový poskytovatel.

Jedná se o českou rodinnou společnost s tradicí od roku 1992, nabízející služby především z oblasti údržby a realizace zahradnických prací, komunální služby spojené s údržbou veřejného prostoru včetně zimní údržby a stavební práce v rámci zahradnických realizací. Společnost provádí zakázky na území celé ČR, především pro veřejné zadavatele. Ročně realizuje cca 40-60 samostatných projektů (např. rekonstrukce parků, náměstí, veřejné zeleně, stromořadí, biokoridorů). Komunální služby (údržbu veřejné zeleně, čistotu města, případně zimní údržbu) společnost dlouhodobě zajišťuje pro 7 měst.

„Rád bych touto cestou panu Veselkovi poděkoval za jeho dvacetiletou práci pro město Roudnice nad Labem. Potkávat jsme se začali hned v roce 2003, kdy jsem na Městský úřad v Roudnici nad Labem nastoupil. Od roku 2009, kdy přešla agenda péče o městskou zeleň na odbor životního prostředí, jsme byli  v téměř každodenním kontaktu. Na službách jeho ?rmy jsem si vždy vážil operativnosti při řešení nenadálých problémů a dokonalé znalosti města. Panu Veselkovi i jeho zaměstnancům přeji hodně zdraví a úspěchů v další práci," řekl Ing. Vladimír Drož, vedoucí odboru životního prostředí.

Zahradnické služby Veselka již nadále nepracují v údržbě roudnické městské zeleně, služby pro veřejnost se však nemění. Firma se tak stále věnuje návrhům soukromých zahrad, jejich realizaci i údržbě a také komplexním řešením zeleně ?remních objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.