Rychnov nad Kněžnou: Poláčkovo léto už přilákalo na dva tisíce diváků

28.06.2018 10:46

První čtyři festivalové dny má za sebou divadelní přehlídka Poláčkovo léto. Pokladnami zatím prošly bezmála dva tisíce diváků. Zájem o divadlo v Rychnově nad Kněžnou je obrovský.

Rychnov nad Kněžnou: Poláčkovo léto už přilákalo na dva tisíce diváků
Foto: podkrkonosi.cz
Popisek: Rychnov nad Kněžnou

“Vyprodaná jsme měli zatím představení Saturnin i Kočičí hra. Cikánský baron byl téměř vyprodaný a zbývalo je opravdu pár vstupenek. Podobně velký zájem máme i o doprovodné koncerty. Jsme rádi, že se Rychnovákům program festivalu líbí,” říká ředitel Poláčkova léta Kamil Dvorný.

O zahajovací představení se postarali herci Národního divadla z Brna se svým Saturninem. V hlavní roli s Martinem Siničákem a Dušanem Hřebíčkem. Druhý festivalový den diváky zavedl do letoviska Studánka na komponovaný večer Muzikálové mámení. Třetí den patřil slavné operetě Cikánský baron v podání Slezského divadla Opava. Hlavní představitelku Žofku ztvárnila Tereza Kavecká.

Zatím poslední večer patřil hradeckému Klicperovu divadlu a především Pavle Tomicové. Příběh o vztazích, o nebezpečí samoty a lásce. I Kočičí hra dokázala zámeckou jízdárnu vyprodat.

Ve čtvrtek uvidí diváci hlavní koncert Poláčkova léta. V zámecké jízdárně vystoupí Hradišťan s Vlastou Redlem.

Pozvánka platí především na představení, která vyprodaná nejsou. Diváci ještě mohou sehnat vstupenky na Barona Prášila na nádvoří pivovaru, na Hostinec U Kamenného stolu nebo na závěrečné představení Hoří, má panenko, se kterým přijede Východočeské divadlo Pardubice.

Podrobnosti jsou k dispozici na www.polackovoleto.eu. Vstupenky lze rezervovat v rychnovském Pelclově divadle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…