Rychnov nad Kněžnou: Přípravy na 24. Poláčkovo léto jsou v plném proudu

25.05.2017 19:02

Divadelní festival Poláčkovo léto na přelomu června a července znovu ovládne Rychnov nad Kněžnou. Přípravy na jeho 24. ročník jsou právě teď v plném proudu. Je to největší kulturní událost roku ve městě, a dost možná i v celém regionu.

Rychnov nad Kněžnou: Přípravy na 24. Poláčkovo léto jsou v plném proudu
Foto: podkrkonosi.cz
Popisek: Rychnov nad Kněžnou

„Za 24 let má Poláčkovo léto dobrý zvuk. Jak mezi diváky, tak i mezi herci. I letos jsme se snažili vybrat ta nejlepší představení, aby si každý přišel na své,“ říká ředitel přehlídky Kamil Dvorný. A tak je připraveno celkem 11 divadelních her, výstava a doprovodné koncerty. Asi největším lákadlem bude zahajovací představení Král Lear s Bolkem Polívkou v hlavní roli a v podání Městského divadla v Brně. „Rozhodně můžeme doporučit mladoboleslavského Chaplina s Matoušem Rumlem nebo Cenu za něžnost, kde hraje Jitka Čvančarová s Alexejem Pyškem,“ dodává Dvorný.

Tři veteráni, Osudy dobrého vojáka Švejka nebo Bílá nemoc. To jsou jen namátkou některá další představení, která letos Poláčkovo léto nabízí. Kompletní program najdete na www.polackovoleto.eu. Představení se hrají v prostorách zámecké jízdárny, v Pelclově divadle, v Kolowratském zámku, v Podorlickém pivovaru a v amfiteátre letoviska Studánka.

Koncertní část se uskuteční v zámecké jízdárně, kde vystoupí skupina Čechomor, dále v Kolowratském zámku, v kostele Nejsvětější Trojice, v synagoze a v loveckém sálu zámku v Kvasinách.

Předprodej vstupenek bude zahájen v sobotu 3. června v 8 hodin v kanceláři Pelclova divadla Rychnov nad Kněžnou.

Letošní Poláčkovo léto přináší novinku v podobě patrona festivalu, kterým se stal Lumír Olšovský, herec, režisér a šéf muzikálového souboru Divadla J.K.Tyla v Plzni.

Druhou novinkou je zcela nová grafika Poláčkova léta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…