Saunový svět by mohl rozšířit nabídku bruntálského wellness centra

24.02.2017 6:30

Jedním se záměrů vedení města Bruntálu je stále zkvalitňovat nabídku rekreačního vyžití ve městě. Jednou ze zvažovaných možností, která by mohla potěšit místní a zaujmout také turisty, je saunový svět. Ten by mohl plnohodnotně doplnit nabídku služeb stávajícího wellness centra.

Saunový svět by mohl rozšířit nabídku bruntálského wellness centra
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Možností přistavět k Wellness centru Bruntál další pavilon pro milovníky nejrůznějších druhů saunování, se vedení města zabývalo již před lety. Finance však bylo třeba použít na jiné projekty. Toto téma začíná být nyní znovu aktuální. „Městu končí splácení úvěru, který se týkal společenského domu. Hledáme proto možnosti, do budoucna smysluplně použít uvolněné prostředky. A wellness centrum si zaslouží, abychom jej posunuli zase o něco dál,“ konstatoval místostarosta města Bruntálu Vladimír Jedlička.

Pracovní skupina, která na podobě saunového světa nyní pracuje, hledá inspiraci v jiných městech. Cestou přístavby k stávajícímu wellness centru šli například v Třebíči nebo Bohumíně. „Musíme se vejít do stanových limitů, jak po stránce zabrané plochy, tak do limitů finančních,“ uvedl místostarosta Vladimír Jedlička a pokračoval: „Co se týká nákladů, musíme se dostat k patnácti milionům korun, a to se povedlo třeba v Třebíči.“

Přístavba by měla stát v prostoru mezi divokou řekou a parkovištěm. Konkrétnější podoba ale zatím jasná není. V průběhu března by se mělo začít pracovat na studii proveditelnosti. „Součástí této studie by měla být analýza, která by nám měla říct, co bude ekonomicky výhodné a co ne. Měla by nastínit hrubé propočty nákladů a podobně. Až budeme mít dopracovanou studii, tak se touto záležitostí budou zabývat další orgány města,“ dodal místostarosta Vladimír Jedlička s tím, že pokud nedojde k nějaké komplikaci, mohlo by se s přístavbou saunového světa začít v druhé polovině roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…