Sdružení historických sídel jednalo v Pelhřimově

20.02.2017 10:50

Pelhřimov hostil minulé uterý zasedání krajské sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS). Sekce SHS ČMS pro Kraj Vysočina má 21 členů, kteří jsou střídavě pořadateli jednotlivých zasedání. Úterní setkání v Pelhřimově probíhalo v zasedací místnosti městského úřadu na Pražské ulici, kde přivítali účastníky místostarostové města Pelhřimova Ladislav Med a Josef Koch.

Sdružení historických sídel jednalo v Pelhřimově
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Ti je mimo jiné pozvali na prohlídku kaple sv. Kříže, která byla loni přihlášena do soutěže Památka roku, a seznámili je s péčí o městskou památkovou rezervaci a obecně o památky v Pelhřimově. Předseda sdružení Libor Honzárek (místostarosta Havlíčkova Brodu) v té souvislosti řekl, že Pelhřimov patří mezi jeho oblíbená města a pochválil jak zdařilou rekonstrukci kaple sv. Kříže, tak i celkovou malebnost městské památkové rezervace.

Po ukončení hlavního programu jednání pak proběhla podrobnější prezentace města Pelhřimova, škol a firem, které tu fungují, ale i historie města, hovořilo se také o soutěži Památka roku a dalších záležitostech.

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska je organizací sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány významné kulturní hodnoty, zejména nemovité památky. Mezi jeho nejvýznamnější aktivity patří péče o program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, dále organizuje jako hlavní gestor v ČR Dny evropského dědictví, akci Brány památek dokořán, pořádá odborné semináře a konference atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…