Sedmý ročník ostrovského Podnikatelského fóra se těšil zájmu podnikatelů

12.03.2017 16:36

Vedení města Ostrov přivítalo také díky spolupráci se zástupci Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje podnikatele a další významné hosty na již sedmém ročníku Podnikatelského fóra. To se konalo ve středu 8. března 2017 v zastupitelském sále Městského úřadu Ostrov.

Sedmý ročník ostrovského Podnikatelského fóra se těšil zájmu podnikatelů
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Úvodního slova, přivítání hostů i řečníků se chopil starosta Pavel Čekan. Ten také poukázal na příznivý vývoj na trhu práce a zmínil i podporu, kterou se snaží město Ostrov podnikatelským subjektům působícím na jeho území poskytovat. Dále se slova ujal ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Stanislav Kříž. Ve své přednášce se zaměřil především na strategie KHK KK. „Zajišťujeme hlavně poradenství a informační servis. Subjektům pomůžeme také s dotačním managementem a v neposlední řadě jsme schopni nabídnout pomoc při práci s lidskými zdroji,“ uvedl Kříž. Tématem další přednášky, které se ujal ředitel příspěvkové organizace Karlovarského kraje Karlovarské agentury rozvoje podnikání Vlastimil Veselý, bylo představení aktivit pro podnikatele, především obchodních snídaní.

Ředitel Veselý seznámil přítomné také s takzvaným business kotlem neboli akcí na podporu nových podnikatelských subjektů v Karlovarském kraji. Krátké shrnutí změn na dani z příjmů a rámcové informace k problematice EET uvedla Irena Kalanyosová z oddělení evidence tržeb Finančního úřadu pro Karlovarský kraj. Přehledný výčet legislativních změn platných od 1. ledna 2017 odprezentoval přítomným advokát Adam Batuna z pražské advokátní kanceláře AK Adam Batuna Legal. Dále následovala přednáška vedoucí ostrovského kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR Dany Macolové. „Oproti loňskému jaru klesl počet nezaměstnaných v Ostrově o 350 lidí. V současné chvíli evidujeme 950 dosažitelných uchazečů o zaměstnání. Nezaměstnanost v Ostrově lze tedy vyčíslit na 5,1 procenta,“ řekla. Další pracovní místa, o která se budou moci nejen nezaměstnaní v Ostrově ucházet, se v průběhu letošního roku postará společnost Pannatoni Europe. Její ředitel Pavel Sovička představil přítomným záměr vybudovat dvě několikahektarové haly v místě bývalého závodu na výrobu trolejbusů. „Demoliční a následně stavební práce v místě by měly začít v polovině letošního roku. Po dostavbě obou hal zde vznikne kolem tisícovky nových pracovních míst.

Naše společnost komunikuje s městem Ostrov mimojiné o možnostech využívání městské hromadné dopravy, do průmyslové zóny Ostrov – sever by v budoucnu mohly zajíždět autobusové linky ostrovského Dopravního podniku,“ informoval Pavel Sovička. Závěrečné přednášky se ujala Nikol Klimajová za agenturu podporující podnikání a investice CzechInvest. Přítomné zajímal například registr dostupných brownfieldů a možnosti přidání pozemků a chátrajících objektů do tohoto seznamu spravovaného právě agenturou CzechInvest.

Setkání se zúčastnila přibližně desítka podnikatelů, tedy zhruba třetina z pozvaných zástupců ostrovských podnikatelských subjektů a významných zaměstnavatelů. Pořádání Podnikatelského fóra je naplánováno i pro následující roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …