Semily: Cvičení krizového štábu prověřilo jeho připravenost

07.12.2015 15:15

Ohrožení osob a škodám na majetku spolu s výpadkem elektrické energie čelil v rámci cvičení krizový štáb města Semily v úterý 1. prosince.

Semily: Cvičení krizového štábu prověřilo jeho připravenost
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Námětem cvičení byla simulace situace, kdy se přes ČR přehnal orkán, který způsobil značné škody na majetku, především na budovách a infrastruktuře. Cílem cvičení bylo seznámit příslušníky krizového štábu s postupy při zabezpečení obyvatel před a po vzniku mimořádné události a vyhlášení krizového stavu, seznámení s činností při zajišťování prvořadých likvidačních prací a prověření reálného použití zpracované dokumentace.

Tematické cvičení krizového štábu ORP Semily probíhalo v součinnosti s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje (HZS LK) a Policií České republiky (PČR). První cvičení probíhala v kanceláři starostky, poté se z důvodu simulovaného výpadku el. energie krizový štáb přesunul na záložní pracoviště, které se nachází v budově HZS Územního odboru Semily.

"Dnešní cvičení mělo prověřit funkčnost nastaveného systému," sdělila Lena Mlejnková, starostka města Semily. "Řešili jsme několik krizových scénářů, mezi nimi např. evakuaci a následné ubytování klientů Domova se zvláštním režimem na sídlišti v Řekách. Přestože bychom uvítali, kdyby se tak nestalo, v případě mimořádné situace chceme být co nejlépe připraveni." upřesnila starostka. "Velké díky patří všem zúčastněným za profesionální a zodpovědný přístup ke splnění všech zadaných úkolů. Věřím, že si dnešní cvičení opět zopakujeme."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…