Setkání husitských měst v Písku

16.05.2017 17:22

V pátek 12. května 2017 se v Písku uskutečnila valná hromada Společenství měst s husitskou minulostí a tradicí, která se schází zpravidla jednou ročně střídavě v některém z českých a německých členských měst.

Setkání husitských měst v Písku
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Sešlo se celkem 26 zástupců z měst Bärnau, Bernau bei Berlin, Borovany, Český Brod, Domažlice, Husinec, Naumburg, Neumarkt, Neunburg v. W., Konstanz, Písek, Sedlčany, Sezimovo Ústí, Stříbro, Tachov a Tábor. Jednání se mj. zabývalo plány aktivit na roky 2017-2018 a zvolilo nový výbor Společenství, jehož jedním členem se stalo město Písek.

Hosté měli možnost rovněž se zúčastnit vernisáže „Soch z písku v Písku“ a dalších aktivit v rámci Cipískoviště 2017, kdy mimo jiné také vypustili na řeku Otavu lampion štěstí s přáním pro Společenství.

www.husitskamesta.net

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…