Školy mohou stavět, Praha jim uvolní rezervy

25.03.2014 18:37

Pražské školky a základní školy dostaly šanci na úpravy či přestavby svých objektů. Na základě požadavků městských částí jim za tímto účelem Praha uvolní rezervní prostředky z rozpočtu města.

Školy mohou stavět, Praha jim uvolní rezervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„V rámci této podpory jsme museli přistoupit k pečlivé selekci. Původní předložené požadavky městských částí totiž vytvořenou rezervu pětinásobně překročily. Při posuzování žádostí se proto z různých hledisek hodnotilo, jak jsou zájemci na svou žádost připraveni -  například zda tato finanční injekce u nich povede k navýšení kapacity či má tento krok smysl v souvislosti s demografickým vývojem nebo jsou schopni své plány skutečně technicky realizovat,“ uvedla Ludmila Štvánová, radní hl. m. Prahy pro oblast školství a volného času.

Na základě komplexního posouzení požadavků městských částí hl. m. Prahy byl proto Radě hl. m. Prahy předložen návrh na uvolnění rezervy v celkové výši 200 000 tis. Kč s tím, že 104 365 tis. Kč se navrhuje poskytnout na financování akcí v oblasti mateřských škol a 95 635 tis. Kč do oblasti základního školství.
Finanční prostředky jsou v souladu se schváleným rozpočtem směrovány pouze do oblasti školství, neboť nárůst počtu dětí v hl. m. Praze způsobuje v posledních letech především okrajovým městským částem velký problém s jejich umísťování v předškolních zařízeních, jejichž dosavadní kapacita je nedostatečná a problém se již přenáší i do oblasti základního školství. Proto jsou finanční prostředky určeny především na rozšíření kapacity mateřských a základních škol, eventuálně rozšíření kapacity stravovacích zařízení.

Přidělení finančních prostředků městským částem ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …