Šlapanice: MAS Slavkovské bojiště nabízí pomoc s programem Nová zelená úsporám Light

09.01.2023 16:59 | Tisková zpráva

MAS Slavkovské bojiště nabízí zájemcům v důchodovém věku možnost pomoci při podání žádosti do programu Nová zelená úsporám Light.

Šlapanice: MAS Slavkovské bojiště nabízí pomoc s programem Nová zelená úsporám Light
Foto: slapanice.cz
Popisek: Město Šlapanice

Senioři a nízkopříjmové domácnosti mohou od pondělí 9. ledna 2023 žádat o finanční příspěvek na zateplovací práce. Peníze jsou určené na jednoduché stavební úpravy, které povedou k úspoře energií. Pro získání dotace z programu ministerstva životního prostředí je nutno splnit tyto podmínky. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Žadatel je vlastník či spoluvlastník RD nebo trvale obývané rekreační chaty a má zde trvalé bydliště.

Všichni členové domácnosti jsou příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně,
nebo vaše domácnost pobírala v období od 12.9. 2022 příspěvek na bydlení.

Je možné žádat dotaci na zateplení fasády, střechy, stropu, podlah nebo výměnu oken a vchodových dveří. Žadatelé obdrží příspěvek dopředu, aby mohli úsporná opatření provést bez problémů. Pakliže jste již patřičná opatření jmenovaná výše zrealizovali, je možné si o dotaci zažádat také zpětně, a to na realizace uskutečněné od data 12. 9. 2022. V případě schválení žádosti obdržíte zálohu ve výši až 100 % na provedení zvolených aktivit, maximálně však do výše 150 tis. Kč. Na realizaci zvolených úsporných opatření pak máte celý rok.

Se svými dotazy se obracejte na kancelář MAS Slavkovské bojiště. Pomohou Vám s podáním žádosti, ověří, zda jste oprávněný žadatel a poradí s dalším postupem.

Tip: Žadatelé nejsou povinni předložit žádný projekt, není nutný ani energetický posudek. Postačí jednoduchý odborný posudek o opatřeních, který potvrdí například pracovník energetického konzultačního a informačního střediska. Zájemci si také mohou zajistit úpravy svépomocí. K žádosti by měla být přiložena fotodokumentace míst, která mají být upravena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…