Smart City: Brno získává inspiraci a zkušenosti v Grazu

30.07.2016 17:34

S proměnami bývalé průmyslové zóny v rakouském Grazu se tento týden seznámila komise Smart City města Brna. Vedli ji náměstci primátora Jaroslav Kacer a Martin Ander.

Smart City: Brno získává inspiraci a zkušenosti v Grazu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

V západní části Grazu vzniká tzv. chytrá čtvrt v místech, kde dříve stály strojírenské objekty.

„Naší snahou je vytvořit spolupráci mezi městem Brnem, vysokým školstvím a soukromým sektorem. V tomto směru nám Graz ukazuje možnosti jak toho dosáhnout a realizovat projekty, které oživí opomíjené a zanedbané části Brna,“ dodává k návštěvě Grazu náměstek primátora pro oblast Smart City Jaroslav Kacer.

Jedna z cest zavedla delegaci do Helmut List Halle, koncertní síně, která vznikla přestavbou bývalé tovární haly. Při této příležitosti navázali zástupci brněnské delegace kontakt se společností CityLab , jež v Grazu realizuje zkušební projekty v oblasti Smart City.

Vyspělé technologie, které jsou typické pro takzvané chytré čtvrti, představila firma SFL Technologies, jeden z partnerů revitalizace bývalé industriální oblasti Grazu. Jejich aktuální projekt Science Tower, neboli Věž vědy, využije nejmodernější transparentní solární panely, které budově zaručí energetickou samostatnost.

Výměna zkušeností a příkladů z praxe hrála důležitou roli při setkáních se zástupci města Grazu a pomohla navázat spolupráci mezi oběma městy. Více informací ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …