Sokolov: Chemická havárie občany neohrozí

08.06.2018 13:01

Dnes v ranních hodinách došlo v areálu společnosti Synthomer a.s. k úniku kyseliny chlorovodíkové z poškozené nádrže. Podle vyjádření mluvčího hasičů Martina Kasala při této události lidem v okolí továrny a ve městě samotném, vyjma možného zápachu, nebezpečí nehrozí a ani nehrozilo. Likvidace havárie bude podle mluvčího hasičů trvat celé dopoledne.

Sokolov: Chemická havárie občany neohrozí
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

„O havárii jsem byl informován ředitelem HZS v Sokolově Martinem Mulačem v 5,15 a od té chvíle jsme v neustálém kontaktu. Neprodleně jsem informoval své kolegy ve vedení města a krizové řízení při MÚ a také jsem, přestože dle dostupných informací naštěstí nešlo o únik ohrožující zdraví lidí, rozhodl o tom, že budou o události neprodleně informování lidé, kteří jsou zaregistrování v našem SMS info kanálu a informace bude šířena i přes web města. V 6:00 již byli na místě havárie i pracovníci krizového řízení a poté také zástupci vodoprávního úřadu. Po celou dobu jsme také komunikovali s vedením společnosti Synthomer a.s. a v 9:00 jsem byl přímo na místě havárie. Zde již docházelo pouze k přečerpávání zbytků, vodou zředěné kyseliny. Za včasný zásah jsem poděkoval zasahujícím hasičům a všem, kteří se na řešení situace podíleli,“ informoval starosta Jan Picka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…