Sokolov: Pro seniory je k dispozici cvičení i právní poradna

10.01.2020 9:45

Bezplatnou právní poradnu nebo cvičení. To a mnohé další zajišťuje pro seniory odbor sociálních věcí Městského úřadu v Sokolově. Jeho aktivity zapadají do dlouhodobé koncepce města, které věnuje systematicky pozornost právě seniorům.

Sokolov: Pro seniory je k dispozici cvičení i právní poradna
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Velké oblibě se těší Senior taxi, mnohokrát pomohlo seniorům žijícím v Sokolově, kteří se ocitli ve vážných zdravotních problémech, tísňové tlačítko. Se seniory se setkává vedení města i zástupci městské policie při besedách s kulturním programem.

Senioři nad pětašedesát let si například mohou utužovat svou „fyzičku“ při bezplatných cvičeních. Odbor sociálních věcí ve spolupráci s Fitness Ural pro seniory připravil bezplatné zdravotní cvičení. A to vždy v úterý od 11:30 a od 16:00, a ve čtvrtek od 11:30. Zájemci se mohou informovat na odboru sociálních věcí Městského úřadu v Sokolově, K. H. Máchy 1275, dveře č. 114, nebo na telefonním čísle 354 228 130 (kontakt platí i pro zájemce o další aktivity). Do Fitness Ural mohou senioři od 65 let rovněž docházet na bezplatné cvičení systému sebeobrany Krav Maga, který představuje soustavu technik vypracovaných pro sebeobranu a boj zblízka. Začalo 6. ledna a potrvá do 29. června, vždy v pondělí od 10 do 11 hodin.

Pro seniory nad 65 let je také k dispozici bezplatné právní poradenství, a to každé pondělí od 13 do 15 hodin v  jednací místnosti v prvním patře budovy Městského úřadu Sokolov, odboru sociálních věcí, Karla Hynka Máchy 1275, Sokolov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.