Sokolov: Schůzka starostů obcí ze Sokolovska

29.11.2023 22:31 | Tisková zpráva

Na Městském úřadě v Sokolově se uskutečnila schůzka starostů obcí ze Sokolovska. Hlavním tématem jednání byl Plán spravedlivé územní transformace Sokolovska, který je klíčovým krokem k udržitelné a prosperující budoucnosti regionu. „V současné době už máme k dispozici analýzu předností a nedostatků regionu. Z té společně vytvoříme strategický dokument, kterým si určíme, jaký směrem se chceme v příštích letech ubírat,“ vysvětluje radní Iva Kalátová.

Sokolov: Schůzka starostů obcí ze Sokolovska
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Účastníci dále diskutovali o propojení obcí cyklostezkami, což nejen zlepší možnosti volnočasových aktivit, ale i podpoří ekologickou dopravu v regionu. Dále se mluvilo o možnostem sdílené energetiky; konkrétně využití fotovoltaické energie, která může přinést úspory a snížení uhlíkové stopy.

Starostové se dále shodli na tom, že by rádi využili odbornou pomoc v oblasti získávání dotací. Na rozdíl od velkých měst totiž malé obce nemají dostatečnou personální kapacitu ani zkušenosti, aby mohly efektivně čerpat dostupné zdroje financování.

„Je důležité, abychom společně hledali cesty k inovacím a zároveň si pomáhali v oblastech, kde to individuálně nezvládneme. Příští společnou schůzku plánujeme po Novém roce,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…