Starostové správního obvodu Uherské Hradiště se setkali

27.06.2016 17:06

Ve dnech 25. – 26. května 2016 se uskutečnilo v hotelu Kopanice na Žítkové dvoudenní setkání starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Uherské Hradiště.

Starostové správního obvodu Uherské Hradiště se setkali
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Z celkového počtu 48 pozvaných starostů se setkání zúčastnilo 31 starostů a místostarostů.

Program jednání byl pestrý a zahrnoval jak legislativní povinnosti obcí, tak informace o možnostech zapojení se do připravovaných a realizovaných dotačních projektů města Uherské Hradiště. „Pro starosty, potažmo úředníky jednotlivých obcí je důležité, dozvědět se nové informace z různých oblastí samosprávy i státní správy, proto jsou do přípravy programu zapojeni mnozí zaměstnanci města Uherské Hradiště, kteří agendy nebo jejich zavádění znají ze své praxe,“ poznamenal starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha, který celý program zahájil. Účastníci setkání obdrželi také souhrnné informace k poskytovaným službám Uherskohradišťské nemocnice, Univerzity Tomáše Bati – Fakulty logistiky a krizového řízení, společnosti EDUHA, s.r.o., dále ke Slováckým slavnostem vína a aktivitám regionu Slovácko.

V rámci prvního dne zavítala mezi přítomné starosty také starostka obce Žítková paní Šárka Šusteková, jež společně s paní knihovnicí ze Starého Hrozenkova seznámila přítomné s historií obce Žítková. V rámci neformálního programu měli přítomní starostové a místostarostové možnost navštívit dům poslední žitkovské bohyně p. Irmy Gabrhelové a ovčí farmu starostky obce Žítková paní Šustekové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.