Stavbaři budou v Náchodě pracovat i ve večerních hodinách

23.07.2016 18:01

Ve středu 20. července, tedy třetí den od zahájení opravy průtahu Náchoda, se starosta Jan Birke sešel se zástupci investora stavby - Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správy Hradec Králové - ředitelem Markem Novotným, sdružení zhotovitelů v čele se společností EUROVIA CS, a. s. - Michalem Šumpíkem a dopravním inženýrem Policie ČR Davidem Kultem, aby společně vyhodnotili první dny probíhajících oprav a vzájemně se informovali o dalším průběhu. Na základě debaty vznikla dohoda o dalším průběhu stavebních prací.

Stavbaři budou v Náchodě pracovat i ve večerních hodinách
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

"Jde o poměrně rozsáhlou rekonstrukci a jsme si vědomi i velkého zásahu do dopravní situace nejen na Náchodsku. Proto je naším společným cílem průběh stavby zefektivnit. Jsem přesvědčen, že prodloužení pracovní doby je tou správnou cestou. Dohodli jsme se tedy, že od pondělí do soboty budou stavbaři pracovat nejen od 7 do 18 hodin, ale často i déle", upřesnil výsledky jednání starosta Jan Birke.

Neděle bude vyhrazena na provádění stavebních prací, které nebudou spojeny s nadměrným hlukem. "To jsem rovněž přivítal. Je tedy možné, že stavbaře uvidíme na stavbě i v neděli, ale zásadně to neomezí obyvatele okolních domů. Důležité je, zjednodušeně řečeno, že nikdo nezahodí lopatu v pět hodin odpoledne a do rána se na stavbě nebude nic dít," dodal starosta.

S dopravními opatřeními souvisí instalace velkého množství dopravních značek. Setkání tedy využil i zástupce dopravní policie, aby si se zhotovitelem upřesnili některé drobné úpravy.

"Dalším krokem, kterým bychom chtěli přispět ke zdárnému průběhu oprav, je přítomnost tzv. výrobního přípraváře na stavbě. Tento člověk má aktuální průběžné informace o celé stavbě a po dohodě s vedením města Náchoda bude cca jednou týdně informovat a tom, co se chystá v dalších dnech," informoval za společnost EUROVIA CS Michal Šumpík.

Všechny tyto informace pak budou k dispozici na speciálně zřízeném webu www.prutahnachoda.cz, kde už dnes najdete fotografie z průběhu stavby a všechny potřebné související informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…