Šternberk: Nový výtah v domě s pečovatelskou službou

15.01.2016 16:00

Obyvatelé domu s pečovatelskou službou na Uničovské ulici ve Šternberku dostali do užívání nový výtah. Vybudování tohoto výtahu bylo jednou z důležitých investičních akcí města.

Šternberk: Nový výtah v domě s pečovatelskou službou
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Výtah je součástí nové přístavby, která je zděná, třípodlažní, nepodsklepená, s plochou střechou. Výtah byl navržen a zrealizován jako bezbariérový s možností přepravy osoby na invalidním vozíku i osoby na zdravotnickém lehátku. Nyní je do jednotlivých podlaží objektu zajištěn bezbariérový přístup elektrickým výtahem bez strojovny s nosností 1 000 kg pro 9 osob.

Nutné stavební úpravy rovněž spočívaly ve vybourání otvorů v nosné štítové stěně objektu pro vstup k výtahu, v místě přístavby došlo k vytvoření chodby zrušením jedné bytové jednotky a rozšířením stávající bytové jednotky v prvním a druhém nadzemním podlaží. Dále byly zazděny okenní otvory, provedeny nové příčky a úpravy vnitřních rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace a ústředního vytápění v dotčených bytových jednotkách.

Umístění a realizace výtahu byla navržena a následně provedena tak, aby umožnila budoucí dostavbu nárožní proluky objektů na ulicích Uničovské a Žitné s cílem zajištění případného bezbariérového přístupu do všech podlaží přiléhajících objektů.

Celkové náklady této stavební akce činily 3.750 milionů korun, část nákladů byla uhrazena z poskytnuté dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ČR, která dosáhla výše 1.638 milionů korun. Stavbu provedla na základě výsledku výběrového řízení společnost INVEST CZ a. s.

Výstavbou výtahu došlo ke zvýšení uživatelského komfortu bytových jednotek nejen pro seniory bydlící v tomto domě s pečovatelskou službou.

V této souvislosti děkujeme uživatelům bytových jednotek v domě, že během výstavby tolerovali zvýšenou hlučnost a prašnost v tomto objektu a úzce spolupracovali s městem při nutných úpravách a opravách v pronajímaných bytech, které si stavba vyžádala.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…