Šumperk: Pokácené stromy v Erbenově ulici nahradí nová výsadba

25.02.2022 7:35 | Tisková zpráva

Město Šumperk se pustilo do další etapy revitalizace sídliště Sever, letošní investice v oblasti Šumavské a Erbenovy ulice překročí částku 23 milionu korun.

Šumperk: Pokácené stromy v Erbenově ulici nahradí nová výsadba
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Místní obyvatelé budou mít více místa pro parkování, součástí projektu je oprava chodníků, přibydou podzemní kontejnery pro tříděný odpad, nové osvětlení a upravena bude zeleň včetně parkové úpravy trávníku.

Vnitroblok v Erbenově ulici svým rozsahem nevyhovuje současným požadavkům. Vnikne zde více než 50 parkovacích míst, a opraveny chodníky, které povedou ve většině případů ve stejných místech. Z důvodu nutnosti rozšíření zpevněných ploch je nutné provést úpravu stávající zeleně, která bude nahrazena náhradní výsadbou. Její součástí budou vzrostlé stromy, jako jsou například javory, sakury či lípy.

Místní obyvatelé se mohou těšit také na nové veřejné osvětlení, oblast bude také pohodlnější pro vozíčkáře a chodce, kteří mají ztíženou orientaci v prostoru.

Regenerace pokračuje v letošním roce i na sídlišti v Prievidzské ulici, letos zde budou provedeny práce za více než 5 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …