Šumperk: Radnice vstupuje do II. etapy rekonstrukce

16.08.2017 15:06

Od pondělí 21. srpna 2017 bude zahájena II. etapa rekonstrukce radnice. Během této etapy budou veřejnosti otevřeny oba vchody do budovy – hlavní vchod i boční vchod ze strany morového sloupu.

Šumperk: Radnice vstupuje do II. etapy rekonstrukce
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Stejně jako v I. etapě dojde i v rámci II. etapy k sestěhování či přesunutí některých odborů. Během II. etapy rekonstrukce dojde na radnici k další postupné výměně oken, instalaci nových datových rozvodů a rekonstrukci rozvodů topení.  Rozsáhlá rekonstrukce si vyžádá částku kolem 15 milionů korun. Vše by mělo být hotovo do konce října letošního roku.

V rámci druhé etapy se přestěhuje vedení města a některé odbory zpět z Geschaderova domu do svých původních kanceláří v budově radnice: oddělení kultury a vnějších vztahů (stěhování od pondělí 21.08.2017), vedoucí odboru správního a vnitřních věcí (stěhování od pondělí 21.08.2017), vedení města (od úterý 29.08.2017), odbor finanční a plánovací (od středy 30.08.2017). Stěhování odborů zpět na svá místa potrvá v rozsahu  jednoho až dvou dnů. Bočním vchod bude otevřen již od soboty 19.08.2017, na toalety se tak návštěvníci dostanou již z bočního vchodu.

Naopak pracovníky některých odborů zastihnete po dobu II. etapy rekonstrukce v náhradních prostorách Geschaderova domu a úřadovny v ul. Lautnerově. V rámci II. etapy dojde také k sestěhování některých kanceláří v rámci radnice.

Odbor majetkoprávní se v rámci II. etapy přestěhuje do přízemí Geschaderova domu (stěhování od čtvrtka 31.08. do pátku 01.09.2017).

Pracovnice oddělení matriky se v pátek 25.08.2017 přestěhují do kanceláří č. 508 a 509 v prvním patře budovy radnice. V pátek 25.08.2017 bude matrika uzavřena. Veřejnosti se otevře v pondělí 28.08.2017.

V rámci rekonstrukce dojde rovněž k přestěhování Czech Pointu, podatelny a pokladny, které budou v pátek 25.08.2017 uzavřeny. Opětovně budou fungovat od pondělí 28.08.2017 v nových prostorách – Czech Point a podatelna v zasedací místnosti č. 605 (II. patro radnice, po schodech vpravo), pokladna v kanceláři č. 602 (II. patro radnice, po schodech vpravo).

Zaměstnanci interního auditu budou mít své dočasné působiště i nedále v úřadovně městského úřadu v Lautnerově ulici (sídlo odboru sociálního) v kanceláři č. 907 v I. patře. Vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů najdete v úřadovně v Jesenické ulici, kancelář č. 234, I. patro. Vedoucí kanceláře tajemníka zastihnete v I. patře Geschaderova domu.

Stanoviště průvodců bude i nadále v informačním centru v budově divadla na Hlavní třídě. Zájemci o rozhledy z radniční věže a o prohlídkové okruhy městem se nahlásí u průvodců v informačním centru, kteří je na radniční věž doprovodí. Na veřejnou toaletu na radnici se opět dostanete bočním vchodem do radnice.

Všem zaměstnancům úřadovny radnice bez ohledu na jejich dočasné působiště zůstanou stávající e-mailové adresy. Vedoucí odborů dotčených rekonstrukcí zastihnete také na jejich stávajících mobilních telefonních číslech, jež naleznete v kontaktech na webových stránkách města www.sumperk.cz. Pro majetkoprávní odbor bude k dispozici rovněž pevná telefonní linka s číslem: 583412739. Provoz úřadu nebude v průběhu rekonstrukce nikterak omezen, pouze v době stěhování jednotlivých odborů (v rozsahu jednoho až dvou dnů) dojde k částečnému omezení provozu dotčených odborů. Omlouváme se za případné komplikace. Děkujeme za pochopení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…