Svitavy: Fabrika opět ožije Veletrhem sociálních služeb

08.10.2017 14:56

V pondělí 9. října od 9:30 do 16:00 hodin opět ožije Fabrika 3. ročníkem Veletrhu sociálních služeb, letos s motem „Prožijme Svitavy zdravě“.

Svitavy: Fabrika opět ožije Veletrhem sociálních služeb
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Cílem veletrhu je zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních a souvisejících službách ve městě Svitavy a prostřednictvím široké nabídky vystavovatelů zviditelnit sociální služby, které jsou potřebnou součástí života našeho města. Síť sociálních služeb ve městě nabízí pomoc všem potřebným, ať se jedná o seniory, děti a jejich rodiče, zdravotně postižené či osoby v krizové situaci.

Přijďte se osobně přesvědčit o nabídce a kvalitě sociálních služeb. Přijďte zhlédnout vystoupení uživatelů služeb i žáků základních škol. Přijďte nakoupit drobné dárky v podobě výrobků uživatelů služeb. Přijďte nahlédnout „pod pokličku zdravé výživy“, ochutnat jídlo z Vedanty, bezlepkové výrobky z firmy Konipro, báječné sýry z farmy Květná zahrada, kde pracují klienti Domu na půl cesty, či vypít dobrou kávu z Kavárny Domova na rozcestí. Přijďte se seznámit s tísňovým tlačítkem SOS, canisterapií a první pomocí při drobných poraněních v domácnosti. Přijďte si od studentů Střední zdravotnické školy nechat změřit krevní tlak, či namasírovat unavená záda, šíji nebo končetiny. Přijďte zhlédnout kompenzační a rehabilitační pomůcky pro posilování motoriky vhodné po úrazech, či operacích i ty větší, které usnadňují běžný život (nástavce na WC, madla a sedačky do vany, toaletní vozíky). Přijďte si vlastním prožitkem odzkoušet pohybové aktivity (Nordic Walking, Heat a Spinning). Vstupné je zcela zdarma.

Věříme, že se akce stane místem nejenom pro získání odborných informací, ale také místem vzájemného sdílení praktických zkušeností mezi poskytovateli, místem prožitkového poznávání různých omezení z důvodu zdravotního handicapu, místem navazování spolupráce i místem kulturního a sportovního vyžití. Město Svitavy a poskytovatelé sociálních služeb se akcí připojují k celostátní kampani Týden v sociálních službách, kterou v říjnu každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR spolu s Asociací poskytovatelů sociálních služeb České republiky.

Akce je pořádána pod záštitou starosty města Davida Šimka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.