Svitavy: Sběrný dvůr zmodernizujeme ještě letos

10.02.2023 16:01 | Tisková zpráva

V lednu začala dlouho očekáváná modernizace sběrného dvora. Jejím hlavním cílem je prostřednictvím navrhovaných stavebních opatření zefektivnit manipulační plochu pro nakládání s odpady, která bude odpovídat současným trendům odpadového hospodářství.

Svitavy: Sběrný dvůr zmodernizujeme ještě letos
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Nový dvůr by tedy měl být uživatelsky přívětivější nejen pro obsluhu, ale také pro občany, kteří tam s odpadem zamíří. Předpokládané dokončení je v říjnu letošního roku. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21912 lidí

Hlavním nedostatkem dosavadního sběrného dvora je jeho uspořádání. Stávající rozložení objektů v areálu totiž neumožňuje efektivní nakládání s odpady, a zabraňuje tak vyšší kapacitě přijímaných odpadů. Zhoršená dostupnost navíc znesnadňuje práci manipulační technice. Navrhované úpravy umožní roční navýšení kapacity dvora o zhruba 700 tun odpadů.  

V rámci projektu dojde k rozšíření areálu sběrného dvora o sousední pozemek bývalé sběrny kovů (firmy Metalšrot Tlumačov), k vybudování nové dešťové kanalizace či k opravě příjezdové komunikace.

Začátkem února byla odstraněna jedna z nevyhovujících starých hal. V areálu bude postaven zcela nový sklad, kde budou vybrané odpady shromažďovány v souladu se současnými legislativními požadavky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…