Tanvald: Revitalizace veřejné zeleně

22.03.2015 14:47

Město Tanvald připravuje projekt na revitalizaci parku pod městským úřadem. Veškeré zásahy na veřejné zeleni budou provedeny dle odborného posouzení zpracovaného dendrologem Ing. Miroslavem Wachem a Ing. Radkou Frydrychovou.

Tanvald: Revitalizace veřejné zeleně
Foto: Tanvald.cz
Popisek: Tanvald

V nejbližších dnech bude provedeno pokácení 10 ks odborníky určených stromů, následně bude proveden ořez a vazba stromů, které z posouzení vycházejí jako havarijní, aby bylo možné bezpečně používat sportoviště, které je součástí parku. V další etapě bude provedena úprava zeleně v parku a nová výsadba. Město Tanvald bude na tento projekt podávat žádost o dotaci z KÚLK z programu „Podpora ochrany přírody a krajiny“.

Další větší zásah na veřejné zeleni bude proveden v parčíku pod pomníkem T.G. Masaryka, kde budou pokáceny 4 ks vzrostlých smrků. Důvodem odstranění těchto stromů je jejich velikost a druh, které v současné době již představují potencionální nebezpečí vzhledem k umístění stromů v centru města v blízkosti frekventovaných komunikací. I zde bude provedena náhradní výsadba jinými vhodnými stromy.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.