Tisíce Bohumíňáků se dnes večer sejdou na náměstí před radnicí

24.12.2018 14:02

Už čtvrt století se na Štědrý večer scházejí Bohumíňáci na náměstí před radnicí. I letos se po kaprovi, rozbalených dárcích i pohádce tisíce lidí vydají na náměstí T. G. Masaryka, aby se potkali se známými a popřáli si krásné Vánoce i nový rok.

Tisíce Bohumíňáků se dnes večer sejdou na náměstí před radnicí
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Tradiční akce nazvaná Na Štědrý večer všichni spolu (ZDE) začíná úderem 21. hodiny. Její součástí bude také štědrovečerní koncert zpěvačky Šárky Markové, který začne pár minut po oficiálním zahájení. Setkání pořádá městská kulturní agentura K3 Bohumín (ZDE). Na náměstí bude k mání horký punč, medovina nebo svařené víno. Slavnostní tečku za celým programem udělá tradiční ohňostroj, a to ve 21:45 hodin.

„Na štědrovečerní setkání na náměstí se každý rok velmi těším, ta atmosféra je doslova magická a stojí za to ji zažít. Jsem proto velmi rád, že si jej Bohumíňáci vzali za své a už 25 let je pro ně součástí Štědrého dne. Vždyť to jsou právě oni, kdo tvoří onen neopakovatelný zážitek. Většina domácností v Bohumíně tak už počítá s tím, že se po štědrovečerní večeři a Ježíškově nadílce vydají na procházku na náměstí, aby se tam potkali se známými nebo i s těmi, které po celý rok neviděli. Sraz si tam dávají nejen rodiny, ale i skupinky přátel, někteří si dokonce vyměňují dárky, a sjíždějí se sem i lidé z blízkého okolí,“ prozradil starosta Bohumína Petr Vícha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…