Tišnov: Blokové čištění ukazuje i na nezodpovědné spoluobčany

20.03.2017 14:40

Začíná jaro a s ním jde ruku v ruce úklid pozemních komunikací po zimních měsících. Úklid našeho města není výjimkou. V rámci jarního úklidu započala bloková čištění jednotlivých částí města. Dopravní značení upozorňující na blokové čištění musí být umístěno s předstihem, v zákonem stanovené lhůtě, aby měli obyvatelé dotčených míst čas, včas přeparkovat svá vozidla.

Tišnov: Blokové čištění ukazuje i na nezodpovědné spoluobčany
Foto: wikipedia
Popisek: Tišnov

Není třeba připomínat, jak je čisté a bezprašné prostředí potřebné pro zdravý a kvalitní život. Již několik let strážníci kontrolují dodržování povinnosti řidičů spočívající v umožnění vyčištění avizovaného místa odstavením vozidla. V loňském roce se situace výrazně zlepšila a městská policie řešila minimum případů nerespektování dopravního značení při blokovém čištění.

Opakem je však počátek letošního roku. Jaké bylo naše zděšení a následná bezmoc při blokovém čištění dne 16.3.2017 na ul. Dlouhé v lokalitě Hony za Kukýrnou (snímek byl pořízen před začátkem úklidových prací), kdy nebylo možné vyčistit téměř padesát procent parkovacích zálivů kvůli stojícím vozidlům. Podotýkám, že dopravní značení upozorňující na blokové čištění v uvedený den bylo umístěno se sedmidenním předstihem. Otázkou je, kdo zaplatí následná další čištění, tzn. práci techniky a několika pracovníků. Odpověď je celkem jednoduchá, zaplatí to všichni občané města Tišnova, protože se daný úsek bude muset vyčistit minimálně ještě jednou a technika a pracovníci budou chybět někde jinde.

Záměrně nezmiňuji sankce a postih ze strany městské policie, protože se jedná o samozřejmou věc při porušení právních norem. Věřte, že vzniklá situace je učebnicovým příkladem, kdy je možno nechat odtáhnout vozidlo z komunikace odtahovou službou na vrub majitele vozidla, ale tímto směrem nechceme prozatím postupovat. Proto apelujeme na vaši solidárnost a sounáležitost k městu, jeho občanům, majetku a životnímu prostředí, protože o to jde především.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…