Třebíč: Chytrou lavičku využívají lidé hlavně o víkendech

04.09.2017 7:34

Těsně před prázdninami nechala radnice v Třebíči nainstalovat na přestupní terminál takzvanou chytrou lavičku, další prvek koncepce Smart Cities. K jejím funkcím patří kromě odpočinku také nabití mobilu nebo bezplatné připojení k WiFi hotspotu.

Třebíč: Chytrou lavičku využívají lidé hlavně o víkendech
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Po měsíci od instalace radnice získala data z lavičky. Ukázalo se, že za měsíc červenec udělila lavička 853 patnáctiminutových voucherů, to je celkem 213 hodin připojení k internetu. Ze statistiky vyplynulo, že nejvíce se lidé připojují během víkendových dnů, více v odpoledních a večerních hodinách.

Lavička za červenec vydala celkem 358Wh elektrické energie, kterou přesunula do mobilních telefonů a tabletů jejích uživatelů, zbytek využila k poskytování připojení k internetu. 358Wh představuje zhruba 24 plně dobitých telefonů od 0 na 100%.

Objem stahovaných dat dělá na chytré lavičce za první měsíc užívání průměrně 176 MB. Největší objem zaznamenala lavička v pondělí 3. července, kdy bylo staženo 1,44 GB dat.

Co umí chytrá lavička CapaSitty

  • funguje na ostrovním systému bez datových a elektrických kabelů
  • díky bateriím funguje, i když není na přímém slunečním světle
  • pomocí dvou USB portů nebo indukčního bezdrátového standardu dokáže nabíjet telefony, tablety a další přenosná zařízení
  • vytváří bezplatný WIFI hotspot

Lavička váží přibližně 300 kg, je vyrobena z extra tuhého betonu, čtyřikrát pevnějšího než klasický stavební beton. Části jsou vyrobeny z oceli a kovu, povrch je tvořen dřevem. Na zadní části jsou solární panely o výkonu 150 W.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…