Třebíč: K neoprávněnému užití loga UNESCO nedošlo

13.06.2013 12:47

Prohlášení Města Třebíče ke zprávám Českého rozhlasu o nepovoleném použití loga UNESCO.

Třebíč: K neoprávněnému užití loga UNESCO nedošlo
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Město Třebíč na svém území zrealizovalo novou naučnou stezku „ Po stopách opatů a rabínů“. Stezka prostřednictvím informačních tabulí a přehledně umístěných značek propojuje třebíčské památky UNESCO – areál baziliky sv. Prokopa, Židovskou čtvrť a Židovský hřbitov. Zejména přístupnost poslední z uvedených lokalit byla totiž častým předmětem kritiky turistů a ostatních návštěvníků – v komplikované a extrémně zahuštěné zástavbě židovského města k ní jen stěží hledali cestu. Stezka kombinuje informační tabule se stylizovanými značkami využívajícími kombinaci mezinárodního značení – loga památek UNESCO – s originálním skleněným středem červené barvy. Srozumitelnost projektu je podtržena vydáním tištěného průvodce s atraktivní soutěží pro kolektivy i jednotlivce. Již první dny provozu nové turistické služby prokázaly naprostou opodstatněnost záměru – stezka je svými uživateli velice kladně hodnocena a vydávají se po ní stovky návštěvníků.
 
Z neznámých důvodů se tento projekt na podporu návštěvnické orientace stal terčem kritiky jihlavské redakce Českého rozhlasu Region. V několika reportážích a rozhovorech bylo poukazováno na neoprávněné použití loga světové organizace. Město Třebíč se důsledně ohrazuje proti rozšiřování těchto nepravdivých zpráv. Na důkaz oprávněnosti svého postupu předloží kdykoli médiím potřebnou dokumentaci.
 
Město Třebíč věří, že všechna média budou i nadále pozitivně informovat o třebíčských památkách ve smyslu jejich výjimečnosti ve světovém měřítku, důsledné ochrany a kvalitní přístupností pro všechny návštěvníky.
 
Město Třebíč
Odbor kanceláře starosty a místostarostů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…