Třebíč: Kostýmované prohlídky na zámku letos v zajímavém pojetí

01.05.2019 14:52

Zámek Třebíč opět ožije prostřednictvím nových představení realizovaných v rámci kostýmovaných prohlídek. Tentokrát v expozicích Valdštejnové na Třebíči a Lidé. Místa. Osudy.

Třebíč: Kostýmované prohlídky na zámku letos v zajímavém pojetí
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„V minulých letech se osvědčily kostýmované prohlídky v dobovém oblečení, které se dlouhodobě těší zájmu ze strany návštěvníků. Proto i letos zařadilo Muzeum Vysočiny Třebíč do svého programu hned sedm termínů těchto prohlídek, přičemž první odstartuje už v úterý 30. dubna,“ sdělila Jana Fischerová, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů s tím, že tyto prohlídky mají neopakovatelnou atmosféru.

Předchozí představení návštěvníkům přiblížila nejenom život posledních zámeckých majitelů z rodu Valdštejnů, ale vydala se i do historie podstatně starší, a to do doby středověku, během níž na místě zámku stával klášter. Cíl všech představení však zůstává stále stejný, a to především pobavit a poodhalit špetku místní historie. Scénář a režie je již tradičně v rukou třebíčského divadelníka Jaroslava Dejla. Pro letošek secvičila muzejní divadelní společnost složená z deseti dětských herců komentovanou prohlídku s názvem Provede vás Blažena! Když historie ožívá. Ta v expozici Lidé. Místa. Osudy odstartuje vždy v 10 hodin. Cílena je na dětské návštěvníky, čemuž je uzpůsobeno i vstupné, které je v plné výši 50 Kč, snížené 25 Kč a v rodinné variantě činí 110 Kč. Průvodcem během Vaší cesty expozicí bude uklízečka Blažena, která ví o všem, co se kde šustne. A že to v muzeu žije, se rozhodně přesvědčíte.

Komentovaná prohlídka s názvem Osudová věštba aneb O lvu v Třebíči se odehrává v zámecké expozici Valdštejnové na Třebíči. Dozvíte se dávnou třebíčskou pověst, ve které Magistr Segni předpověděl Karlovi z Vrbna smrt způsobenou lvem. Společně s ochotníky zde vystoupí i zaměstnanci Muzea Vysočiny Třebíč. Tyto prohlídky se uskuteční vždy v 16 a 17:30 hodin. Vstupné pro jednotlivce činí 90 Kč a pro rodiny 200 Kč.

Termíny jednotlivých prohlídek: úterý 30. 4., pátek 3. 5., pátek 10. 5., sobota 11. 5., neděle 19. 5., pondělí 27. 5. a úterý 28. 5. Upozorňujeme, že je nezbytné rezervovat si místa předem, a to na tel. čísle 568 408 890.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…