Třebíč: Služby Denního rehabilitačního stacionáře změní poskytovatele

28.09.2023 11:17 | Tisková zpráva

Město Třebíč dlouhodobě zřizuje jedinou příspěvkovou organizaci v rámci sociálních služeb, kterou je Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené Třebíč. Všechny ostatní sociální služby na území města jsou zajištěny prostřednictvím neziskových organizací.

Třebíč: Služby Denního rehabilitačního stacionáře změní poskytovatele
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Jedná se o dlouholetou nesystémovost ve způsobu poskytování těchto služeb. Proto město přistoupilo ke změně. Služby poskytované Denním rehabilitačním stacionářem bude nově poskytovat Barevný svět, o.p.s., tedy organizace, která má dlouholeté zkušenosti s poskytováním registrovaných sociálních služeb klientům s mentálním a kombinovaným postižením, včetně služby denního stacionáře.

Do 31. prosince letošního roku zůstává poskytovatelem služeb Denní stacionář, Barevný svět bude služby poskytovat od 1. ledna 2024. Změna spočívá především v institucionálním ukotvení provozující organizace, rozsah poskytovaných služeb zůstane zachován.

V pondělí 28. srpna proběhla jednání se všemi zúčastněnými, tedy s ředitelkou a zaměstnanci Denního rehabilitačního stacionáře, s rodiči klientů stacionáře za účasti ředitele centra Barevný svět. Všichni přítomní byli seznámeni s plánovanou změnou tak, aby byla zajištěna potřebná kontinuita, kvalita poskytovaných sociálních služeb a spokojenost klientů a jejich rodinných příslušníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…