Třebíč opraví panelovou vozovku netradiční technologií

06.06.2013 15:00

Geotextilie spojí beton s asfaltem.

Třebíč opraví panelovou vozovku netradiční technologií
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Vozovky s povrchem z panelů nebo betonu patří spíše do minulosti. Na území Třebíče se jich ale dodnes několik vyskytuje a jejich stav je nevyhovující. Město je proto musí opravit. Použije k tomu novou technologii, zatím na zkoušku.
 
Problémem vozovek s panelovým základem bývá jejich nestabilita. Panely se melou, jsou mezi nimi spáry a tak nad nimi vrstva nástřikové emulze nebo asfaltobetonového koberce často praská. Radnice na to teď půjde jinak. První přijde na řadu panelka v ulici Na Kopcích. „Stávající vrstvy asfaltové emulze se odstraní. Celé se to očistí, půjdou pryč i zvětralé části panelu. Spáry se zalijí, podklad se vyrovná. Pak na to budeme pokládat asi pět vrstev geotextilie, která by měla zaručit, že se to nebude prorýsovávat. Následně to pokryjeme čtyřmi centimetry asfaltu, takže to bude vypadat jako klasická silnice,“ popsal vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina novinku, v Třebíči dosud nepoužitou.
 
Akce by se měla provést v červnu. Radnice dá zatím zkušebně opravit jen krátký úsek v délce asi padesáti metrů. Pak se bude rok testovat, jak se materiál chová. Jednoduše řečeno, jestli to drží nebo ne. Pokud se nová technologie s využitím geotextilie osvědčí, chtělo by město takto opravit výhledově i betonovou vozovku v Kubišově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…