Třeboň: Chybějící lávka přes Starou řeku má naději

03.05.2021 9:15

S přicházející turistickou sezonou se opět množí dotazy, co se stalo s lávkou přes Starou řeku za Třeboní na žluté turistické trase směrem na novořeckou hráz.

Třeboň: Chybějící lávka přes Starou řeku má naději
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Letitá lávka byla součástí oblíbené trasy cyklovýletů nejen pro místní ale i pro turisty. Bohužel lávka podlehla zubu času a byla stržena. Za město Třeboň jsme se o tomto dozvěděli až na základě vlastního zjištění.

Anketa

Z jaké tajné služby máte největší respekt?

1%
3%
21%
3%
72%
hlasovalo: 8650 lidí

Zapátrali jsme po vlastníkovi pozemků. Ukázalo se, že lávka spadá do majetku Lesů České republiky (LČR), které jsme oslovili s požadavkem na obnovu lávky, která byla významným komunikačním napojením nejen pro cyklisty. Bohužel z vyjádření LČR jsme byli informováni, že není v rozpočtových možnostech ani plánech lávku opět postavit. Oslovili jsme v rámci jednání rovněž Povodí Vltavy. Odpověď byla stejná. Zároveň je nutné konstatovat, že finanční možnosti města v současné době neumožňují stavbu lávky na cizím pozemku. Přesto všechno jsme snahu nevzdali a požadavek vznesli i na Jihočeský kraj, konkrétně na Jihočeskou centrálu cestovního ruchu a stejně tak na Nadaci Jihočeské cyklostezky. Byť obě instituce uznali důležitost napojení lávkou, tak se doposud nepodařilo najít relevantní finanční zdroje. Situace na Staré řece je o to vážnější díky brodu, který v blízkosti lávky je. Hlavně místní vědí, že brod je při nižším průtoku lehce překonatelný. Avšak při větším proudu vody hrozí nezvládnutí přebrodění a s tím spojené riziko úrazu. Upozorňujeme tedy všechny, aby zvážili pečlivě stav vody a eventuální využití brodu. Výletní trasu je možné upravit a využít některý z mostů níže nebo výše po toku Staré řeky.

Snahu o výstavbu lávky nevzdáváme a budeme nadále hledat adekvátní finance na její vystavění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…