Třebovské náměstí si zaslouží větší pozornost hostů

15.06.2015 6:33

Prověřit možnost oživit náměstí prostřednictvím nabídky občerstvení a posezení na ploše formou tzv. zahrádky zvažuje vedení třebovské radnice.

Třebovské náměstí si zaslouží větší pozornost hostů
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Dlouhodobým problémem centra města Moravská Třebová je totiž „mrtvé náměstí“. Přesně těmito slovy je charakterizoval při své návštěvě uskutečněné v rámci svého populárního pořadu například televizní kuchař Zdeněk Pohlreich. Třebovští patrioti s objektivním pohledem na věc pak nemohou než souhlasit. Jediná příležitost, při které náměstí ožije lidmi utvářejícími na ploše žádoucí kolorit centrálního prostranství městské komunity, jsou alespoň pravidelné páteční farmářské trhy. To je však nedostačující, a proto radnice nyní ověří zkušenosti v jiných městech a zváží možnost investice do mobilního restauračního zařízení, které by umístila uprostřed náměstí a posléze výhodně nabídla k pronájmu provozovatelům daného druhu služeb. Vlastní režii celého nápadu si město drží kvůli faktu, že přímo na náměstí de facto není podnik, který by si zahrádku na požadované úrovni image a služeb mohl zařídit jako přístavbu ke své provozovně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.