Trutnov: Na konferenci své vize představilo město i místní podnikatelé

10.02.2017 13:47

Významné osobnosti podnikatelské sféry na Trutnovsku se zúčastnily konference s názvem „Vize a strategie Trutnovska 2017“, kterou připravilo město Trutnov ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Královéhradeckého kraje, jednatelstvím Trutnov.

Trutnov: Na konferenci své vize představilo město i místní podnikatelé
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„Pro Trutnov je samozřejmě velkým přínosem, když komunikace mezi městem a místními podnikateli funguje, i proto jsem rád, že se dnešní setkání uskutečnilo. Mezi hlavní témata konference mimo jiné patřila výstavba dálnice D11 a dopravní dostupnost Trutnova,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Konference, které se zúčastnilo více než 50 zástupců podnikatelské sféry, ale také škol, úřadu práce i krajské hospodářské komory, se konala ve čtvrtek 9. února 2017 ve společenské centru Uffo. Svá témata zde prezentoval jak starosta města Trutnova Mgr. Ivana Adamec, tak náměstek hejtmana KHK pro dopravu Mgr. Martin Červíček, ředitel firmy Kasper Group Ing. Rudolf Kasper či zakladatel projektu Centrum inovací a podnikání Trutnov Ing. Martin Jiránek a další.

Mgr. Ivan Adamec se zaměřil na investiční akce města plánované v následujících dvou letech a budování dopravní infrastruktury ve městě: „K rozvoji města jsou potřeba dvě věci, a to vůle a finanční zdroje. Město je v dobré finanční kondici, i proto chystáme opravu areálu Na Nivách a plaveckého bazénu.“ Náměstek hejtmana pro dopravu Mgr. Martin Červíček představil nové systematické plánování oprav krajských komunikací a zdůraznil nutnost dokončení stavby D11 a napojení na budovanou polskou dálnici: „Nelze jen nahodile vybrat silnici a tu opravit. Je nutné, abychom konečně začali jednat systematicky. Bylo by nanejvýš vhodné a potřebné, abychom do oprav v následujících čtyřech letech věnovali ne dvě, ale čtyři miliardy korun.“

Starosta Žacléře Miroslav Vlasák představil Evropské seskupení pro územní spolupráci s názvem Novum, ve kterém působí jako zástupce ředitele. Tento projekt je ukázkou spolupráce mezi Českou republikou a Polskou a zasazuje se také o dostavbu D11.

Aktivity i vize své firmy prezentoval také Ing. Rudolf Kasper, jeden z největších zaměstnavatelů v Trutnově. „Jen v loňském roce jsme zaměstnali nových 80 osob a v tomto trendu chceme pokračovat. Chystáme se budovat další haly a i nadále přijímat schopné pracovníky.“

O společném projektu základní školy pro děti z cizojazyčných rodin, které do Trutnova přicházejí za prací, hovořil ředitel ZŠ Kpt. Jaroše Mgr. Jiří Paták a Milan Kubíček, HR manager Continental Automotive Czech Republic s. r. o. „Pokud nabídneme možnost vzdělání v cizím jazyce, bude pro trutnovské firmy mnohem snazší získat odborníky ze zahraničí. Pro jejich děti je totiž velmi obtížné učit se v češtině, tu by se zde učily jako svůj další cizí jazyk. Projekt takové základní školy by byl obrovským přínosem také pro město Trutnov a zdejší děti,“ vysvětlil Milan Kubíček.  

„Na konferenci padla řada zajímavých témat, které je rozhodně nutné řešit, ať už z pohledu města, či z pohledu místních podnikatelů. Jsem velmi rád, že jsme s městem Trutnov mohli dnešní akci uspořádat, je to známka dobré spolupráce,“ dodává Ing. Jan Kranát, ředitel pro oblast Trutnov Krajské hospodářské komory KHK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…