Trutnov i nadále buduje a opravuje dopravní infrastrukturu

14.03.2017 7:37

Po zimní přestávce bude město Trutnov pokračovat v investičních akcích zaměřených na budování dopravní infrastruktury. Dokončení se dočká oprava ul. Skřivánčí a Ječná a vybudování chodníků ve Voletinách a Volanově. Práce na komunikacích s sebou přinesou i nutná dopravní omezení.

Trutnov i nadále buduje a opravuje dopravní infrastrukturu
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Ul. Skřivánčí

20. března bude zahájena další etapa opravy komunikace ve Skřivánčí ulici. Práce začaly již v loňském roce, ale kvůli zimě byly přerušeny. V této fázi společnost VaK Trutnov, a. s., vymění kanalizaci a společnost M-Silnice, a. s., opraví povrch vozovky a v dolní části vybuduje chodníky pro pěší. V úseku od Autostylu po kruhový objezd s Rýbrcoulem nastane úplná uzavírka ulice pro vozidla. „Opravy v této ulici by měly být hotové do konce června 2017,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Ul. Ječná

Z loňského roku také pokračují práce na vybudování komunikace v Ječné ulici v Poříčí. Zde bude platit úplná uzavírka pro osobní automobily, přístup k vlakovému nádraží však zůstane zachován. Stavbu provádí společnost VHS Teplice, s. r . o., a to v termínu od 1. dubna do 30. září 2017.

Voletiny a Volanov

Od 20. března bude společnost Strabag, a. s., dokončovat poslední část budovaného chodníku ve Voletinách. „Úsek dlouhý 600 metrů vyjde město na 4,1 milionů korun. Do bezpečnosti našich obyvatel je však nutné neustále investovat,“ dodává trutnovský starosta. Na začátku dubna pak tato firma začne s pracemi na chodníku ve Volanově. Za úsek od odbočky na Dolce po autobusovou zastávku město zaplatí 4,5 milionů korun. Řidiči vozidel by při průjezdu po těchto komunikacích měli dbát zvýšené opatrnosti.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…